Ainekset:
1 pkt isoja ohuita Lapin rieskoja
Poroalkupalat:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
3 rkl Virgino Rosmariiniöljyä
mustapippuria
200 g kylmäsavuporoa viipaleina
tuoretta persiljaa
Lohialkupalat:
200 g mustapippuri-tillituorejuustoa
3 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
½ rkl sitruunamehua
200 g graavilohta viipaleina
tuoretta tilliä
Jaa rieskapakkaus puoliksi. Sekoita poroalkupaloja varten maustamaton tuorejuusto, Rosmariiniöljy ja ripaus mustapippuria tahnaksi. Levitä seos rieskalle, päällystä kylmäsavuporoviipaleilla ja ripota päälle silputtua persiljaa. Kääri rullalle ja leikkaa 1–2 sentin paloiksi.
Sekoita mustapippuri-tillituorejuusto, sitruunamehu ja öljy tahnaksi. Valmista lohialkupalat samaan tapaan kuin poroalkupalat.
Vinkki! Jos alkupalat joutuvat odottamaan jonkin aikaa, peitä tarjoiluvati foliolla tai kelmulla ja laita jääkaappiin.
Resepti: Aira Kuvaja