Blinipannukakku

blinipannukakku1Ainekset:
7 dl kevytmaitoa
1 prk (200 g) kermaviiliä
½ pala tuorehiivaa
3 dl tattarijauhoja
1 dl vehnäjauhoja (tai gluteenitonta jauhoseosta)
3 kananmunaa
1 ½ tl suolaa
½ dl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva maidon joukkoon. Lisää kermaviili ja sekoita tasaiseksi. Sekoita taikinaan jauhot ja anna seoksen seistä huoneenlämmössä noin 30 minuuttia.

Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Riko taikinaan kananmunat. Mausta taikina suolalla ja sekoita joukkoon öljy.

Aseta leivinpaperi reunalliselle uunipellille. Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle. Paista 200-asteisessa uunissa keskitasolla 25 minuuttia.

Leikkaa pannukakku pieniksi annospaloiksi ja tarjoa heti herkullisten blinitäytteiden kanssa.

Vinkki! Tarjoa blinipannukakku esim. mädin, sipulisilpun, smetanan, sitruunan, tillisilpun, kuutioidun venäläisen suolakurkun ja hunajan kera. Myös makeat täytteet, kuten esim. mustaherukkahillo sekä kermavaahto sopivat hyvin.

Resepti: Aira Kuvaja

Pin It