12 isoa muffinivuokaa
Taikina:
4–6 (noin 300 g) porkkanaa (4 dl porkkanaraastetta)
4 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1 1/2 tl kanelia
3/4 dl mantelirouhetta
1 dl Virgino-rypsiöljyä
3 kananmunaa
Kuorrutus:
1 rs (200 g) maustamatonta kevyttuorejuustoa
1 dl tomusokeria
1 tl vanilliinisokeria
2 rkl sitruunamehua
Koristeeksi:
raastettua sitruunankuorta tai mantelirouhetta
Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään.
Riko munien rakenne ja sekoita joukkoon rypsiöljy ja porkkanaraaste. Lisää kuivat aineet sekoittaen. Jaa taikina muffinivuokiin. (Vuoat saa täyttää melko täyteen.) Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.
Sekoita kuorrutusaineet keskenään ja päällystä jäähtyneet muffinit kuorrutuksella. Koristele sitruunankuorisuikaleilla tai mantelirouheella.
Vinkki! Porkkanamuffinit voi myös pakastaa ilman kuorrutusta.
Resepti: Anja Heikkilä