Ainekset:
4 annosta
2 isoa porkkanaa, viipaloituna ja esikeitettynä
1 dl Virgino-rypsiöljyä tai TyrniVirgino glasyyriä
½ munakoisoa peukalonkokoisina paloina
1 kesäkurpitsa paloina
1 punainen paprika
1 keltainen paprika
2 punasipulia lohkoina
8 kpl suuria herkkusieniä
Kuori porkkanat ja viipaloi ne vinoviipaleiksi. Kiehauta suolavedessä kovan kypsiksi. Jäähdytä kylmällä vedellä.
Halkaise munakoiso ja leikkaa peukalon kokoisiksi paloiksi. Laita kulhoon ja ripottele päälle ruokalusikallinen suolaa ja 1 dl kylmäpuristettua rypsiöljyä. Anna vetäytyä puoli tunti jääkaapissa, huuhdo kylmällä vedellä ja kuivaa.
Leikkaa kesäkurpitsat ja paprikat vartaisiin sopiviksi paloiksi. Kuori ja lohko punasipuli.
Pujota kaikki ainekset vartaisiin, penslaa Virgino-rypsiöljyllä ja nosta grilliin. Kääntele vartaita ja penslaa käännettäessä rypsiöljyllä tai glasyyrillä. Mausta lopuksi ennen tarjoilua happomarjajauheella ja Falafell-mausteella. Grillaa halutun kypsyisiksi, kasvikset eivät saa olla liian pehmeitä.
Vinkki! Grillaa tai paista munakoisopalat erikseen rapeiksi ennen vartaaseen pujottamista. Munakoison tulee olla kypsää ja pehmeää, kova munakoiso ei maistu hyvältä, vaan kitkerältä ja kumimaiselta.
Voit myös grillata kasvikset sellaisinaan grillissä ja rakentaa niistä lautaselle annoksen.
Resepti: Kim Palhus