Ainekset:
1 kg luutonta lampaan tai karitsan paistia
4 rkl Vigino Rosmariiniöljyä
1 rkl vehnäjauhoja
2 sipulia
8 valkosipulin kynttä
2 dl punaviiniä
2 dl vettä
½ sitruunan mehu
2 tl suolaa
2 laakerinlehteä
1 tl oreganoa
½ tl rouhittua mustapippuria
3 rkl hunajaa
1 dl kivettömiä oliiveja
1 dl fetaa paloiteltuna (mielellään Patros-fetaa)
1 rkl tuoretta minttua
rosmariinin oksa
Kuutioi liha. Ruskista padassa kuumassa öljyssä. Ripottele joukkoon jauhot ja sekoittele hetki. Lisää kuoritut sipulit ja valkosipulin kynnet. Lisää punaviini ja vesi. Nesteen tulee peittää ainekset juuri ja juuri. Lisää mausteet.
Anna muhia kannella peitettynä n. 2 tuntia, joko levyllä tai 150-asteisessa uunissa. Lisää sitten oliivit ja feta, mausta mintulla. Anna muhia 10 min. Tarkista maku. Poista laakerinlehdet.
Tarjoa valkosipuli-rosmariini-perunapyreen kanssa.
Vinkki! Voit käyttää ruokaan myös perinteistä maustamatonta Virgino-rypsiöljyä ja kuivattua tai tuoretta rosmariinia.
Tämä pata sopii erityisen hyvin valkosipulo-rosmariini-perunapyreen kanssa.
Resepti: Heikki Möttönen