Punajuurilaatikko

punajuurilaatikkoAinekset: 
1 kg punajuuria 
1 sipuli 
2,5 dl kermaa 
1 kananmuna 
½ tl rouhittua mustapippuria 
1,5 tl suolaa 
1 rkl sitruunamehua 
1 tl kuivattua timjamia 
3 rkl Virgino Rosmariiniöljyä tai maustamatonta Virgino-öljyä 
tuoretta persiljaa, rosmariinia tai timjamia 

Kuori ja lohko punajuuret ja sipuli. Keitä kypsiksi. Punajuuret kypsyvät hitaasti, voit keittää niitä tunninkin.

Siivilöi ja soseuta punajuuret ja sipuli esimerkiksi sauvasekoittimella. Lisää soseeseen muut ainekset.

Jos haluat välttää kermaa, käytä sen sijaan punajuurten keitinlientä.

Öljyä uunivuoka ja kaada seos siihen, tasoita pinta. Halutessasi voit laittaa pintaan hiukan korppujauhoja ja voinokareita.

Paista uunin alatasolla 200 asteessa 45 minuuttia.

Resepti: Aira Kuvaja

Pin It