Ahvenia ja myskikurpitsaa timjamilla

kurpitsa ja ahvenAinekset: 
1 kg myskikurpitsaa 
1 iso sipuli 
1 valkosipulinkynsi 
pari kourallista tuoretta timjamia tai 2 tl kuivattua timjamia 
3 rkl Virgino kylmäpuristettua rypsiöljyä 
1 dl kasvislientä 
suolaa myllystä 
mustapippuria myllystä 
sitruuna 
ahvenia tai muuta vaaleaa kalaa 
Virgino kylmäpuristettua rypsiöljyä paistamiseen 

Kuori ja pilko myskikurpitsa pieniksi n. 1,5 cm kokoisiksi kuutioiksi. Kuori ja pilko myös sipuli lohkoiksi.

Levitä kurpitsat sekä sipulit leivinpaperille. Lisää yksi kuorittu valkosipulinkynsi. Lisää päälle 3 rkl öljyä, suolaa sekä pippuria myllystä. Lisää kourallinen tuoretta timjamia (tai 2 tl kuivattua). Revi timjaminlehdet irti rangasta kuutioiden joukkoon ja sekoita.

Paista kuutiot kypsiksi 200 asteessa n. 30 min. Sekoita välillä.

Ota n. 1/3 kypsistä kurpitsakuutioista ja sipuleista folion sisään odottamaan. Lisää loput kattilaan ja soseuta sauvasekoittimella. Lisää 1 dl kasvislientä ja sekoita. Revi mukaan vielä kourallinen tuoretta timjamia. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

Paista ahvenet öljyssä ja tarjoile sitruunan, kurpitsasoseen sekä kurpitsa- ja sipulikuutioiden kera.

Pin It