Turkkilainen lavash-ohutleitä

lavashAinekset:
1 pussi kuivahiivaa
4 dl lämmintä vettä
2 tl sokeria
1 l puolikarkeita vehnäjauhoja
1 1/2 tl suolaa
tilkka Virgino-rypsiöljyä

Sekoita kuivahiiva lämpimään veteen. Sekoita joukkoon sokeria ja anna seisahtaa hetken.

Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja suola. Sekoita ainekset hyvin keskenään.

Kaada kulhon pohjalle hiukan öljyä ja vaivaa taikinaa 10 minuutin ajan. Anna taikinan nousta kaksinkertaiseksi.

Jaa taikina kahdeksaan osaan ja kauli taikinapaloista ohuita lettuja. Jos haluat ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.

Lämmitä uuni 200 asteeseen ja paista leivät kullanruskeaksi, noin 20 minuuttia.

Resepti: Aira Kuvaja

Pin It