header

Näkkileipä

Ainekset:
50 g pala hiivaa
1 dl vettä
1/2 dl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
1/2 tl hienokiteistä merisuolaa (tavallinenkin suola varmasti käy, merisuola vain on leivässä herkullisempaa!)
1 rkl unikonsiemeniä
2,5 dl ruisjauhoja
1/2 dl vehnäjauhoja

Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen. Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen ja sekoita, kunnes hiiva on liuennut. Lisää muut aineet ja sekoita taikina tasaiseksi.

Leivo taikina pötköksi ja jaa se 10 palaan. Leivo ne pyöreiksi palloiksi ja kauli liteiksi, isoiksi leipäsiksi. Käytä kaulimisessa runsaasti vehnäjauhoja. Laita leipäset uunipellille leivinpaperin päälle ja anna kohota liinalla peitettynä 10 minuuttia. Paista uunissa 5 - 7 minuutin ajan.

Vinkki! Kivan pinnan näkkäreille saa kaulimella, jossa on rosoinen pinta.

Resepti: Aira Kuvaja

Pin It