Ainekset:
2,5 dl vettä
25 g hiivaa
1 tl suolaa
6 dl vehnäjauhoja
2 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
Täyte:
1 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
3–4 valkosipulin kynttä puristettuna
4 tl silputtua persijaa
Liuota suola ja hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää öljy ja jauhot vähitellen ja alusta hyvin vaivaten taikinaksi. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi liinalla peitettynä, kulho lämpimässä vesihauteessa.
Jaa taikina kahteen osaan ja kaaviloi kumpikin leivinpaperille 20 x 40 cm levyksi.
Sekoita täyte ja levitä levyille. Kääri rullalle ja taita päät patonkien alle. Anna kohota liinalla peitettynä.
Voitele patongit vedellä ja paista 250-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.
Resepti: Anne Pfitzner