Taikina:
1 dl vettä
1 dl maitoa
5 1/2 dl vehnäjauhoja
1/4 pala tuorehiivaa
1 tl tummaa ruokosokeria
1 tl suolaa
1/2 dl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
Täyte:
300 g pakastepinaattia
200 g fetaa
1 sipuli
3 valkosipulin kynttä
2 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
1 dl tomaattimurskaa
1 rkl sitruunamehua
1/3 tl suolaa
1/5 tl rouhittua mustapippuria (1 maustemitallinen)
1 tl tuoretta minttua silputtuna tai 1/2 tl kuivattua
Kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä voiteluun
Lämmitä neste kädenlämpöiseksi. Lisää murennettu hiiva, sokeri ja suola. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Lisää myös öljy. Vaivaa taikinaa yleiskoneella 5 minuuttia tai käsin 10 minuuttia. Pyöritä taikina palloksi ja anna kohota lämpimässä, vedottomassa paikassa liinalla peitettynä tunnin ajan.
Sulata pinaatti ja laita se tiheään siivilään. Puristele vesi pois lusikalla painaen. Pane pinaatti kulhoon ja murusta joukkoon feta.
Kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli. Kuullota öljyssä pannulla ja lisää pinaatin sekaan. Lisää tomaattimurska ja mausteet.
Kauli taikina jauhotetulla pöydällä ohueksi levyksi. Ota siitä paloja ympyrämuotilla (halkaisija noin 10 senttiä). Laita 1 rkl täytettä ympyrän keskelle. Nosta reunat kolmesta kohdasta keskelle yhteen, jolloin syntyy kolmionmuotoisia piiraita. Nipistä reunat yhteen. Pane piiraat pellille leivinpaperin päälle ja voitele ne kevyesti öljyllä pullasudin avulla. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.
Resepti: Aira Kuvaja