Ainekset:
4 dl spelttijauhoja
1 dl Virginon kylmäpuristettua luomu rypsiöljyä
1 dl lämmintä vettä
Täyte:
200g Mustaleima emmental juustoraastetta
2 sipulia
1/2 paprika
1/2dl tuoretta tilliä
3 munaa
3 dl maitoa
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
n. 400g kylmäsavustettua lohta
Sekoita pohjan ainekset keskenään. Painele taikina piirakkavuokaan (halk. n. 27cm) ja sen reunoille. Levitä puolet juustosta piirakkapohjan päälle. Silppua sipuli ja paprika. Lisää ne juuston päälle yhdessä tillin kanssa. Kuutio lohi ja lisää vuokaan. Sekoita munat, maito, suola ja mustapippuri tasaiseksi ja lisää munamaito seoksen päälle. Lisää loppu juustoraaste.
Paista uunissa 220asteessa n. 40min niin, että pinta on saa hieman väriä.
Resepti: Eevamari Rauhamäki