header

Pataleipä

Blogi pataleipa SAinekset:
7 dl vehnäjauhoja
1 tl kuivahiivaa
1/2 dl siemeniä, esim. siemensekoitusta
1/2 dl paahdettua, rouhittua pellavaa
2 tl suolaa
4 dl reilusti kädenlämpöistä vettä
2 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä

 

Sekoita kuiva-aineet kulhossa. Lisää vesi ja öljy, sekoita taikina tasaiseksi, älä vaivaa. Anna seistä huoneenlämmössä foliolla peitettynä 12 - 22 tuntia.

Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen, lämmitä pata samalla uunissa. Voitele pata öljyllä, sekoita taikinaa hieman ja kaada pataan. Paista uunin alatasolla puoli tuntia foliolla peitettynä, ota folio pois ja paista vielä puoli tuntia.

Pin It