Ainekset:
2 keitettyä kananmunaa
2 keitettyä perunaa
1 punasipuli hienoksi silputtuna
1 prk anjovista valutettuna
150 g smetanaa
½ dl silputtua tilliä
½ dl silputtua ruohosipulia
muutama kierros mustapippuria myllystä
2 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
Kuori kananmunat ja silppua pieneksi esim. munaleikkurin avulla.
Kuori perunat ja soseuta perunat ja anjovikset haarukalla. Voit käyttää myös pienemmän määrän anjoviksia ja säästää osan koristeiksi.
Sekoita ainekset, tarkista maku ja anna vetäytyä jääkaapissa kannella peitettynä pari tuntia.
Voit tarjota gubbröran pienten saaristolaisleipäpalojen päällä, ja koristella leivät esimerkiksi anjoviksilla, mädillä, graavilohella, sipulisilpulla tai yrteillä.
Tässä linkki gluteenittoman ja maidottoman saaristoleivän ohjeeseen: https://www.virgino.fi/reseptit/suolaiset-leivonnaiset/920-gluteeniton-ja-maidoton-saaristolaisleipa