Filopasteijat lohi-fetatäytteellä

Filo piirakat(16 kpl)
Ainekset:
1 sipuli
100 g tuoretta pinaattia
2 rkl Virgino valkosipuliöljyä paistamiseen
600 g lohta (paino nahkoineen)
150 g fetajuustoa
Mustapippuria ja suolaa myllystä

Filotaikinaa (16 kpl puolikasta arkkia) tässä käytössä Kanaki filotaikina 450 g

Virgino kylmäpuristettua rypsiöljyä Filotaikinan sekä valmiiden pasteijoiden voiteluun

Ota filotaikina sulamaan pari tuntia ennen pasteijoiden valmistusta.

Poista pinaatinlehdistä vahvat varret ja huuhtele ne viileällä vedellä. Kuullota sipulit öljyssä. Lisää joukkoon murennettu feta sekä pinaatit, kuumenna. Lisää joukkoon suikaloitu lohi sekä pippuria ja suolaa myllystä. Sekoita.

Avaa taikinakäärö ja puolita iso levy keskeltä kahtia saksilla. Puolita vielä arkit pitkittäin kahtia. Yhteen pasteijaan tarvitaan kaksi suikaletta. Pidä käyttämättömät arkit rullalla muovin sisällä tai kostean pyyheliinan alla, jotta filotaikina ei kuivu.

Voitele pullasudilla yksi suikale filotaikinaa ja aseta toinen suikale tämän päälle. Voitele tämäkin suikale öljyllä. Lisää suikaleen toiseen alareunaan lohitäytettä. Taita täyte kolmioksi ja jatka taittelua niin, että koko suikale on täytetty. Taittele loput pasteijat samoin.

Voitele pasteijat ennen paistoa vielä Virgino kylmäpuristetulla rypsiöljyllä. Paista 200 asteessa n. 15 min, tai kunnes ne ovat saaneet kivan värin. Tarjoile vaikka salaatin kera.

Reseptistä tulee 16 kpl isoa, ruokaisaa pasteijaa. Jos haluat tehdä pieniä pasteijoita niin voit leikata puolikkaat filotaikinalevyt esimerkiksi poikittain kolmeen osaan. Filotaikinapaketit ovat melko isoja, joten jos paketista jää filotaikinaa yli, voi tämän pakastaa uudelleen.

Pin It