Ainekset:
8 dl keitettyjä tattarisuurimoita (keitä pakkauksen ohjeen mukaan)
1 l kasvislientä
2 sipulia hienonnettuna
ruohosipulia
persiljaa
basilikaa
½ dl Virgino-rypsiöljyö tai Rosmariiniöljyä
½ dl tyrnimarjoja (tuore tai pakaste)
herneenversoja
2 porkkanaa
Kuullota hienonnettu sipuli öljyssä, lisää tattarisuurimot ja kasvislientä sen verran, että suurimot peittyvät, mutta neste erottuu selvästi.
Keitä lientä kokoon, mutta jätä selvästi kosteaksi. Lisää kourallinen hienonnettuja yrttejä. Tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa.
Kuori porkkanat ja vuole niistä ohuita lastuja.
Jos käytät pakastettuja tyrnimarjoja, anna niiden sulaa täysin ennen ruuanlaittoa. Koristele annokset tyrnimarjoilla, porkkanalastuilla ja herneenversoilla. Myös pähkinärouhetta voi ripotella risoton päälle.
Vinkki! Voit halutessasi kiehauttaa tai höyryttää porkkanalastut hieman pehmeämmiksi.
Resepti: Aira Kuvaja