header

Alkuruoat

Paahdettu palsternakka

Ohje 10:lle

paahdettu palsternakkaAinekset:
3 kuorittua ja viipaloitua palsternakkaa
10 pientä viipaletta leipäjuustoa
Nordic-salsaa

Lue lisää...

Nordic-salsa

nordic salsaAinekset
Ohje 10:lle
1 keltasipuli
1 hapan omena
1 porkkana
1 palsternakka
¼ lanttu
4 tuoretta tomaattia
1 valkosipulin kynsi
½ dl kylmäpuristettua rypsiöljyä (Virgino)
1 dl kuivaa omenasiideriä
½ rkl suolaa
jauhettua mustapippuria
ruokaetikkaa (8 %)
1 dl hienonnettua persiljaa
½ dl raastettua tuoretta piparjuurta
n. ½ rkl jauhettua valkopipuria
5 rkl kapriksia
200 g leipäjuustokuutioita

Lue lisää...

Valkosipulipatonki

Halkaise puolikas patonki kuoreen asti pituussuunnassa. Levitä valkosipulilevitettä patongin pinnalle. Ripottele sisälle myös hienonnettua persiljaa tai muuta vihervihannesta. Kääri patonki folioon ja lämmitä se 200 asteisessa uunissa tai grillissä. Käännä paketti välillä, jotta se paahtuu tasaisesti. Patonki on parhaimmillaan, kun sen pinta alkaa ruskistua. Ole varovainen, sillä patonki palaa helposti.

Resepti: keittiömestari Jaakko Kolmonen

Tomaattisipulisalsa

reseptit_salaatit_tomaattisipulikaviaariAinekset:
4 dl tomaattikuutioita
2 dl sipulisilppua
1/2 tl jauhettua mustapippuria
1 dl salaattikastiketta
1 rkl hienonnettua persiljaa

Lue lisää...

Valkosipulinyytit

reseptit_paaruoat_valkosipulinyytitAinekset:
4 valkosipulirypästä
4 tl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä

Lue lisää...