Ohje 10:lle
Ainekset:
3 kuorittua ja viipaloitua palsternakkaa
10 pientä viipaletta leipäjuustoa
Nordic-salsaa
Ainekset
Ohje 10:lle
1 keltasipuli
1 hapan omena
1 porkkana
1 palsternakka
¼ lanttu
4 tuoretta tomaattia
1 valkosipulin kynsi
½ dl kylmäpuristettua rypsiöljyä (Virgino)
1 dl kuivaa omenasiideriä
½ rkl suolaa
jauhettua mustapippuria
ruokaetikkaa (8 %)
1 dl hienonnettua persiljaa
½ dl raastettua tuoretta piparjuurta
n. ½ rkl jauhettua valkopipuria
5 rkl kapriksia
200 g leipäjuustokuutioita
Halkaise puolikas patonki kuoreen asti pituussuunnassa. Levitä valkosipulilevitettä patongin pinnalle. Ripottele sisälle myös hienonnettua persiljaa tai muuta vihervihannesta. Kääri patonki folioon ja lämmitä se 200 asteisessa uunissa tai grillissä. Käännä paketti välillä, jotta se paahtuu tasaisesti. Patonki on parhaimmillaan, kun sen pinta alkaa ruskistua. Ole varovainen, sillä patonki palaa helposti.
Resepti: keittiömestari Jaakko Kolmonen
Ainekset:
4 dl tomaattikuutioita
2 dl sipulisilppua
1/2 tl jauhettua mustapippuria
1 dl salaattikastiketta
1 rkl hienonnettua persiljaa
Ainekset:
4 valkosipulirypästä
4 tl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä