header

Alkuruoat

Kalalla päällystetyt leivät

kalaleivat1Ainekset:
1 saaristolaisleipä
1 dl kevytvoita
2 pkt graavi siikaa
2 pkt kylmäsavulohta
1 salaatinkerä
2 sitruunaa
hiukan roseepippuria
1 ruukku tilliä
Virgino Rosmariiniöljyä

Lue lisää...

Parsat ja hollandaise-kastike

parsaAinekset:
1 puntti parsaa
1 paketti pekonia
rouhittua mustapippuria
Virgino Rosmariiniöljyä tai maustamatonta Virgino-rypsiöljyä

Lue lisää...

Chilikatkaravut

chili katkaravutAinekset:
4 annosta
400 g jättikatkaravunpyrstöjä
2 dl Virgino Chiliöljyä
4 valkosipulikynttä
1-2 punaista tuoretta chiliä (tarkista chilin polttavuus ja käytä maun mukaan)
n. 1 tl suolaa
mehut puolikkaasta sitruunasta

Lue lisää...

Parsarisotto

ParsarisottoOhje 4 hengelle alkuruuaksi, 2:lle pääruuaksi
Ainekset:
½ dl Virgino Rosmariiniöljyä (tai maustamatonta, kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä)
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
3 dl risottoriisiä
8 dl vettä
1 kanaliemikuutio
nippu tuoretta parsaa
½ dl Parmesaani-juustoa raasteena
½ - 1 tl suolaa
muutama kierros mustapippuria myllystä
2 rkl voita
pari oksaa tuoretta rosmariinia

Lue lisää...

Persialainen ohutleipä, hummus, kurkku-jugurttikastike ja pistaasi-fetadippi

paasiainen mukattuPersialainen ohutleipä:
1 rkl kuivahiivaa
5 dl lämmintä vettä
700 g vehnäjauhoja
2 tl hienoa merisuolaa
1 dl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä tai Valkosipuliöljyä

Lue lisää...