header

Alkuruoat

Ruissipsejä ja tonnikalatahnaa

RuisSipsit003Ainekset:
300 g mustapippuri-tillituorejuustoa
2 prk tonnikalahiutaleita vedessä
3 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
1 rkl sitruunamehua
1 sipuli
3 kynttä valkosipulia
½ tl jauhettua chiliä
koristeeksi: 100 g mätiä, tuoretta tilliä

Lue lisää...

Alkupalaleivät

AlkupalaleivatAinekset:
saaristolaisleipää

kylmäpuristettua Virginoa tai Virgino Chiliöljyä, Rosmariiniöljyä, Valkosipuliöljyä
salaatinlehtiä
kylmäsavustettua kirjolohta
mätiä
smetanaa
tillinoksia
sitruunamehua
silputtua punasipulia
roseepippuria

Lue lisää...

Kasvis-saslik

Ohje 10:lle

kasvis saslikKasvisvartaat:
3 kpl punainen paprika
2 kpl vihreä paprika
5 kpl kesäkurpitsaa
4 kpl punasipulia lohkoina
4 kpl palsternakkaviipaleita ryöpättynä
4 rkl tuoretta silputtua meiramia

Lue lisää...

Graavisiikaa tillimajoneesin ja saaristolaisleivän kera

saaristolaisleivatAinekset:
Saaristolaisleipää tai muuta tummaa leipää
100 g graavattua siikaa

Majoneesi:
1 keltuainen
ripaus suolaa ja valkopippuria
1 rkl sitruunamehua
1,5 dl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
2 tl sinappia
0,5 dl hienoksi hakattua tilliä

Lue lisää...

Juureschutney

juureschutneyAinekset: 
Ohje 10:lle
10 viipaletta Myllärin luomuruislastua
700 g juureschutneyta
200 g leipäjuustokuutioita
1 dl paahdettuja kaurahiutaleita
5 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä (Virgino)
hienonnettuja tuoreita yrttejä

Juureschutney:
2 kpl porkkanaa ½ cm:n kuutioina
2 kpl palsternakkaa ½ cm:n kuutioina
pala lanttua ½ cm:n kuutioina
pala naurista ½ cm:n kuutioina
1 kpl punasipulia hienonnettuna
1,5 dl hienoa sokeria
½ dl Virgino® rypsiöljyä
1 dl punaviinietikkaa
1 dl vettä

Kuumenna kasari, sulata sokeri ja lisää juureskuutiot, sekoita. Lisää öljy, vesi ja etikka ja hauduta 10 minuuttia. Lisää suola ja jauhettu valkopippuri, jäähdytä.

Rakenna annos ruis luomulastujen päälle, koristele ja tarjoile.

Resepti: Kim Palhus