header

Kastikkeet, marinadit ja dipit

Tyrni glasyyri eli grillausöljy siipikarjalle, kalalle, äyriäisille, kasviksille ja vaalealle lihalle

glasyyri tyrnAinekset:
1 dl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
1 dl tyrnimehua (saa hyvinvarustelluista ruokakaupoista)
½ tl kardemumman siemeniä
1 tl anista
2 rkl fariinisokeria tai hunajaa
½ tl punaista thai currytahnaa
1/2 tl suolaa

Lue lisää...

Teriyaki glasyyri eli grillausöljy naudanlihalle ja sisäelimille

grillikastike1Ainekset:
1 dl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
1 dl Teriaki-kastiketta (saa hyvinvarustelluista ruokakaupoista)
½ dl punaviiniä
1 rkl punaviinietikkaa
1 valkosipulinkynsi
½ tl jauhettua kanelia
½ tl Harissaa (tunisialainen chilitahna)
1 rkl fariinisokeria
1 tl Sumacia eli happomarjaa (saa verkkokaupoista ja etnisistä ruokakaupoista sekä muista hyvinvarustelluista liikkeistä)
vettä ohennukseen

Lue lisää...

Rypsiöljy-hunajakastike

Ainekset:
2, 5 dl Virgino kylmäpuristettua rypsiöljyä
1 rkl sitruunamehua
½ - 1 dl tummaa olutta
1 dl juoksevaa hunajaa
suolaa, jauhettua mustapippuria

Lue lisää...

Yrttiöljy vihersalaatille

Ainekset:
tuoretta ruohosipulia
tuoretta persiljaa
1 valkosipulin kynsi murskattuna
1 dl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
1 rkl sitruunamehua
suolaa, mustapippuria

Lue lisää...

Salaattikastike ranskalaisittain

Ainekset:
3 rkl Virgino-rypsiöljyä
1 rkl hunaja-omenaviinietikkaa
sitruunamehua
1/3 tl suolaa
ripaus sokeria
ripaus mustapippuria

Lue lisää...