header

Keitot

Lohikeitto tyrnimehulla aateloituna

KalakeittoAinekset:
4-5:lle hengelle
500 g lohta (nahaton, ruodoton filee)
150 g sipulia kuutioituna
150 g purjoa ohuina suikaleina (vihreätä osaa)
1/2 (noin 600 g) kiinankaalia
100 g herneitä (pakaste)
4 rkl Virgino kylmäpuristettua rypsiöljyä kuullottamiseen
1 Knorr Fond "du chef" kala-annosfondi
3/4 tl jauhettua mustapippuria
3/4 tl hienoa merisuolaa
3/4 dl tyrnimehua (100%, makeuttamaton)
1,1 l vettä

Lue lisää...

Tattikeitto kuivatuista herkkutateista

blogi tattikeittoAinekset:
2 dl kuivattuja herkkutatteja
1 sipuli
3 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
2 rkl vehnäjauhoja
4 dl vettä
1 kana- tai kasvisliemikuutio
1/4 tl mustapippuria
4 dl kuohukermaa
ripaus kuivattua tai tuoretta timjamia

Lue lisää...

Kalakeitto portugalilaisella tvistillä

Blogi kalakeittoAinekset:
1,5 l vettä
3 isoa perunaa
1 iso porkkana
1 punasipuli
2 valkosipulin kynttä
1/2 oranssi paprika
2 isoa herkkusientä
300 g perattua ja kuutioitua kalaa
2 rkl tomaattipyreetä

Lue lisää...

Porkkana-vuohenjuustososekeitto

porkkanavuohenjuustokeittoAinekset:
350 g porkkanoita
150 g keltajuurta
8 - 10 dl mietoa kasvislientä tai vettä
2 sipulia
2 - 3 rkl Virgino-rypsiöljyä
150 - 200 g pehmeää vuohenjuustoa
1 dl ruokakermaa
valkopippuria
1 - 2 tl kirveliä
suolaa
keiton pinnalle hienonnettua persiljaa

Lue lisää...

Maa-artisokkakeitto

maa-artisokkakeittoAinekset:
800 g maa-artisokkia (kuorittuna ja lohkottuna)
400 g jauhoisia perunoita (esim. Rosamundaa)
2 kasvisliemikuutiota
3 valkosipulin kynttä
1/4 tl valkopippuria
3 dl ruokakermaa
3 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
tuoretta persiljaa

Lue lisää...