header

Keitot

Creme ninon eli ranskalainen hernesosekeitto ja hernepihvit

hernekeitto1.14 annosta

Creme ninon -ainekset:
1 sipuli
2 rkl Virgino kylmäpuristettua rypsiöljyä sekä 1 pilkottu valkosipulinkynsi
tai
2 rkl Virgino valkosipuliöljyä
1 jauhoinen peruna
600 g pakasteherneitä
6 dl vettä
5 tl kasvisliemijauhetta tai 1 kasvisliemikuutio
1 dl kermaa vispattuna
1 dl kuohuviiniä

Lue lisää...

Porkkana-linssisosekeitto

Porkkana linssikeittoAinekset:
2 kg porkkanoita
2 sipulia
1/2 dl Virgino Valkosipuliöljyä
1,5 l kasvislientä
4 dl punaisia raakoja linssejä
2 tl kuivattua rakuunaa
mustapippuria myllystä

Lue lisää...

Intialainen (Goalainen) kala-äyriäiskeitto

kala ayriaiskeitto 1Ainekset:
350 g tuoretta kalaa (esim. kuhaa) fileoituna
250 g kokonaisia katkarapuja (keitetty, pakaste)
3 perunaa
1 tl suolaa
1 sitruunan mehu
1,5 tl juustokuminan siemeniä
1 tl korianterin siemeniä
½ mustapippuria rouhittuna
2 tl ruskeaa sokeria
4 rkl Virgino Chiliöljyä
2 hienonnettua valkosipulin kynttä
1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
½ tll kurkumaa
1 prk kookosmaitoa
1 kalaliemikuutio
1 l vettä
ripaus sahramia
tuoretta korianteria silputtuna

Lue lisää...

Punajuuri-bataattisosekeitto

punajuurisosekeitto MUpean värinen ja herkullinen alkuruoka tai pääruoka.

Ainekset:
400 g punajuuria
600 g bataattia
1,4 l vettä
2 kasvisliemikuutiota
1 tl rouhittua mustapippuria
1 rkl sitruunamehua
150 g vuohenjuustoa
2 dl kermaa
1 rkl hunajaa
0,5 dl Virgino Rosmariiniöljyä tai Valkosipuliöljyä tai maustamatonta Virgino-rypsiöljyä
persiljaa silputtuna

Lue lisää...

Hernekeittoa savuporon kanssa

hernekeittoAinekset:
400 g pakastettuja vihreitä herneitä
1 pieni sipuli
5 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1 dl valkoviiniä
2 dl kermaa
5 rkl Virgino Rosmariiniöljyä
1 rkl puristettua sitruunamehua
suolaa ja rouhittua valkopippuria
2 rkl silputtua tuoretta persiljaa
4 rkl smetanaa
4 rkl savupororouhetta tai kylmäsavuporoa silputtuna

Lue lisää...