header

Keitot

Chorizokeitto

chorizokeittoAinekset:
300 g broilerisuikaleita (naturel)
300 g chorizo-makkaraa
1 punasipuli
3 rkl Virgino Chiliöljyä tai Valkosipuliöljyä
1 iso oranssi paprika
400 g tomaattimurskaa
6 dl vettä
1 kanaliemikuutio
1 tl savupaprikajauhetta
2 tl hunajaa
1/3 tl rouhittua mustapippuria
persiljaa tai lehtipersiljaa silputtuna

Lue lisää...

Ranskalainen sipulikeitto

ranskalainen sipulikeittoAinekset:
500 g keltasipulia
3 valkosipulin kynttä
3 rkl Virgino Rosmariiniöljyä
2 tl hunajaa
1 tl suolaa
muutama kierros mustapippuria myllystä
3 rkl vehnäjauhoja
1 l vettä
(1 dl valkoviiniä)
1 kasvisliemikuutio
2 palaa paahtoleipää + 3 rkl Virgino Rosmariiniöljyä
2 dl mustaleima emmental raastetta
tuoretta timjamia

Lue lisää...

Lihaisa borssikeitto

borssiAinekset:
400 g naudan paistisuikaleita
2 rkl Virgino valkosipuliöljyä
11 dl vettä
2 laakerinlehteä
10 mustapippuria
5 maustepippuria
1 ½ tl suolaa
liha- tai kasvisliemikuutio
1 porkkana
1 palsternakka
pieni pala juuriselleriä
4 punajuurta
1 sipuli
2 rkl tomaattipyrettä
300 g (1/4 kerä) valkokaalia
2 rkl punaviinietikkaa
pinnalle smetanaa ja lehtipersiljaa

Lue lisää...

Tomaattinen papu-pastasoppa

papukeittoAinekset:
½ dl Virgino Valkosipuliöljyä (tai maustamatonta Virgino-öljyä ja 2 valkosipulin kynttä)
1 sipuli
400 g kookosmaitoa
400 g tomaattimurskaa
250 g punaisia kidney-papuja (säilyke)
2 dl simpukkapastaa
1 rkl punaista currytahnaa
1 tl savupaprikajauhetta
1 rkl soijakastiketta
(1 tl suolaa)
¼ tl mustapippurirouhetta
2 tl sriracha-kastiketta
1 rkl limemehua
tuoretta korianteria silputtuna

Lue lisää...

Tomaattikeitto leipäkuoresta

tomaattisosekeitto(2:lle)
Ainekset:
2 tlk tomaattimurskaa (800 g)
½ sipuli
3 rkl Virgino Valkosipuliöljyä
½ dl silputtuja aurinkokuivattuja tomaatteja
½ tl kuivattua timjamia
1 tl sokeria
pari kierrosta mustapippuria myllystä
2 pientä pyöreää maalaisleipää
½ dl vuohenjuusto- tai mozzarellaraastetta
tuoretta basilikaa

Lue lisää...