header

Keitot

Tomaattikeitto leipäkuoresta

tomaattisosekeitto(2:lle)
Ainekset:
2 tlk tomaattimurskaa (800 g)
½ sipuli
3 rkl Virgino Valkosipuliöljyä
½ dl silputtuja aurinkokuivattuja tomaatteja
½ tl kuivattua timjamia
1 tl sokeria
pari kierrosta mustapippuria myllystä
2 pientä pyöreää maalaisleipää
½ dl vuohenjuusto- tai mozzarellaraastetta
tuoretta basilikaa

Lue lisää...

Perinteinen lihakeitto

lihakeittoAinekset:
500 g keittolihaa kuutioituna
Virgino kylmäpuristettu rypsiöljy paistamiseen
1,5 litraa vettä
700 g perunaa
1 palsternakka
2 porkkanaa
pala lanttua
2 laakerinlehteä
10 kpl kokonaista mustapippuria
10 kpl kokonaista maustepippuria
2 tl suolaa
kourallinen persiljaa keiton päälle

Lue lisää...

Mausteinen äyriäiskeitto

ayriaiskeitto2Ainekset:
200 g kuorettomia sinisimpukoita (säilyke)
2 porkkanaa
1 purjosipulin valkoinen osa
3 salottisipulia
3 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyö
2 dl kuivaa valkoviiniä
1 l vettä
1 kalaliemikuutio
1 tl suolaa
ripaus valkopippuria
2 dl kermaa
tuoretta timjamia
100 g jättikatkaravun pyrstöjä

Lue lisää...

Kukkakaalisosekeitto

kukkakaalikeittoAinekset:
1 kpl (noin 750 g) kukkakaali
1 sipuli
4 rkl Virgino-rypsiöljyä
1 l vettä
1,5 tl suolaa
muutama kierros mustapippuria myllystä
2 dl kermaa
150 g mustaa Koskenlaskija-sulatejuustoa
100 g pekonia
tuoretta persiljaa tai muita yrttejä maun mukaan

Lue lisää...

Mausteinen lohi-kasviskeitto

lohikeittoAinekset:
300 g lohifileetä
1 kalaliemikuutio
1 tl suolaa
1/3 tl rouhittua mustapippuria
1 punainen chili
3 valkosipulin kynttä
1 sipuli
5 sentin pala purjoa
2 porkkanaa
1 palsternakka
4 perunaa
3 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
1 l vettä
0,5 dl tuoretta hienonnettua tilliä

Lue lisää...