Ainekset:
300 g lohifileetä
1 kalaliemikuutio
1 tl suolaa
1/3 tl rouhittua mustapippuria
1 punainen chili
3 valkosipulin kynttä
1 sipuli
5 sentin pala purjoa
2 porkkanaa
1 palsternakka
4 perunaa
3 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
1 l vettä
0,5 dl tuoretta hienonnettua tilliä
(n. 4 annosta)
Ainekset:
1 sipuli
4 rkl Virgino Valkosipuliöljy
1 palsternakka
1 porkkana
2 tl omenaviinietikkaa
6 dl kasvis- tai kalalientä
600 g perunaa
1 tlk tomaattimurskaa
2 tl sokeria
400 g pakasteseitä
mustapippuria myllystä
(suolaa jos kaipaat)
Tarjoiluun:
tuoretta persiljaa
smetanaa
Kuutioi sipuli, kuullota sitä hetki valkosipuliöljyssä. Lisää lohkotut palsternakat sekä porkkanat. Kuullota kasviksia hetki.
Lisää omenaviinietikka ja odota että etikka haihtuu. Lisää lohkotut perunat, liemi, tomaattimurska sekä sokeri.
Hauduta kasvikset ja perunat kypsiksi, n. 20-30 min. Lisää kuutioitu sei loppuvaiheessa keittoaikaa ja keitä niin, että sei on kypsynyt. Lisää mustapippuria myllystä.
Tarjoile tuoreen persiljan sekä smetanan kera.
Resepti: Ruokamielellä blogin Mari
Ainekset:
1 kg keltaista tai oranssia kurpitsaa
1 sipuli
3 rkl Virgino Valkosipuliöljyä
1 palsternakka
6 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1 tl kurkumaa
1 tl currya
1 tl yrttisuolaa
muutama kierros mustapippuria myllystä
100 g maustamatonta tuorejuustoa
Ainekset:
3 rkl Virgino-rypsiöljyä
2 tl currya
8 dl vettä
1 kalaliemikuutio
3 porkkanaa
7 perunaa
½ tl kuivattua timjamia
1/3 tl rouhittua mustapippuria
300 g lohisuikaleita
200 g katkaravunpyrstöjä (säilyke)
1 tl suolaa
3 dl kermaa
½ sitruunan mehu
25 g voita
tuoretta tilliä, rosmariinia ja timjamia
(4 annosta)
Ainekset:
6 perunaa
2 porkkanaa
2 sipulia
3 rkl Virgino-rypsiöljyä
8 dl vettä
1 1/2 tl suolaa
1/2 tl kokonaisia maustepippureita
1 laakerinlehti
500 g lohifileetä
2 dl kuohukermaa
½ sitruunan mehu
4 rkl tuoretta tilliä silputtuna