Ainekset:
3,5 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
2 dl ruokosokeria
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1 rkl piparkakkumaustetta
¼ tl suolaa
1,5 dl laktoositonta kermaviiliä
1 dl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
2 kananmunaa
2 dl puolukoita (pakaste)
Kuorrutus:
100 g laktoositonta voita
3 dl tomusokeria
150 g laktoositonta mascarponea
2 tl vaniljasokeria
½ tl punaista nestemäistä elintarvikeväriä
koristeeksi kookoshiutaleita ja hopeisia nonparelleja
Sekoita kuivat aineet keskenään sekä kermaviili, öljy ja kananmunat keskenään. Yhdistä seokset ja sekoita taikinaksi, älä vaivaa liikaa. Sekoita lopuksi puolukat taikinan joukkoon varovasti nostellen.
Jaa muffinivuoat leivinpellille leivinpaperin päälle. Täytä vuoat 2/3 taikinalla. Paista uunissa 175 asteessa 25 minuuttia.
Vatkaa huoneenlämpöistä voita sähkövatkaimella. Lisää tomusokeri siivilän läpi, jatka vatkaamista. Lisää huoneenlämpöinen mascarpone kolmessa erässä edelleen vatkaten.
Mausta kuorrutus vaniljasokerilla ja värjää elintarvikevärillä.
Pursota kuorrutus jäähtyneille leivonnaisille ja koristele lopuksi kookoshiutaleilla sekä nonparelleilla.
Resepti: Aira Kuvaja
Ainekset:
8 dl kevytmaitoa
5 dl vehnäjauhoja
4 kananmunaa
0,5 dl Virgino-rypsiöljyä tai Virgino Rosmariiniöljyä
1/2 tl suolaa
1-2 dl puolukoita
2 rkl ruokosokeria
Ainekset:
100 g sulatettua maidotonta margariinia
1 dl Virgino-rypsiöljyä
1 dl kaurakermaa tai kauramaitoa
3 dl intiaanisokeria
1 dl kauraleseitä
1 dl mantelijauhoa
3 dl gluteenitonta jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
1 tl aitoa vaniljajauhetta
1/2 tl kardemummaa
2-3 kotimaista omenaa
Ainekset:
150 g mantelijauhetta
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
2,5 tl leivinjauhetta
5 kananmunaa
2,5 dl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
1/2 dl juoksevaa hunajaa
1 appelsiinin mehu
1 (luomu)appelsiini pestynä ja viipaloituna
1 dl kuorittuja saksanpähkinöitä
1 rkl tuoreen rosmariinin lehtiä
Pohja:
4 kananmunaa
2 dl luomusokeria
1 tl leivinjauhetta
2 dl vaaleaa spelttijauhoa
2 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
Täyte:
1 prk (noin 340 g) Lemon curd -tahnaa