header

Makeat leivonnaiset

Rommi-rusinakakku

rummirusinakakkuAinekset:
2 dl rusinoita
1 dl tummaa rommia
1,5 dl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
4 dl vehnäjauhoja
0,5 dl sokeritonta kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
250 g maitorahkaa
3 munaa
1 dl sokeria
2 dl fariinisokeria
2 tl vaniljasokeria

Lue lisää...

Mehevät mustikkamuffinssit

mustikkamuffini(9 isoa muffinssia)
Ainekset:
2 kananmunaa
2 dl sokeria
3 dl venhäjauhoa
2 tl laivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 dl mustikoita
150 g ranskankermaa
1 dl Virgino kylmäpuristettua rypsiöljyä

Lue lisää...

Persikka-keikauskakku

persikkakakkuSAinekset:
4,5 dl vehnäjauhoa
2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1/3 tl suolaa
1/3 tl aitoa vaniljaa
2 dl persikka- tai aprikoosisosetta
2 kananmunaa
1 dl Virgino kylmäpuristettua rypsiöljyä

Lue lisää...

Gluteeniton marjapiirakka

marjapiirakkaAinekset:
1 dl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 ½ dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta

Päälle:
4 dl marjoja (esim. mansikoita, mustikoita, vadelmia tai puolukoita)
200 g laktoositonta kermaviiliä
1 kananmuna
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Sekoita öljy ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita jauho ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan siivilän läpi. Sekoita taikina lastalla tai puuhaarukalla tasaiseksi.

Öljyä piirakkavuoka ja jauhota gluteenittomalla jauhoseoksella, mantelijauheella tai gluteenittomilla korppujauhoilla. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Levitä marjat taikinapohjan päälle. Sekoita keskenään kermaviili, muna, sokeri ja vaniljasokeri. Kaada seos vuokaan ja jaa tasaisesti marjojen päälle.

Paista piirakkaa uunin alatasossa 200 asteessa puoli tuntia.

Resepti: Aira Kuvaja

Gluteenittomat ja maidottomat mokkapalat

mokkapalatAinekset:
½ dl kiehuvaa vettä
½ dl kaakaojauhetta
2 1/4 dl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
2 ½ dl sokeria
2 ½ dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
3/4 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
4 kananmunaa

Lue lisää...