Suolaiset leivonnaiset

Korvasienipiirakka

Pohja:
1 dl ohrahiutaleita
3 dl täysjyvä spelttihiutaleita
1/2 tl ruususuola
1 dl Virginon kylmäpuristettua rypsiöljyä
1 dl vettä

Lue lisää...

Pohja:
1 dl ohrahiutaleita
3 dl täysjyvä spelttihiutaleita
1/2 tl ruususuola
1 dl Virginon kylmäpuristettua rypsiöljyä
1 dl vettä

Valkosipulipatonki

valkosipulipatonkiAinekset:
2,5 dl vettä
25 g hiivaa
1 tl suolaa
6 dl vehnäjauhoja
2 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä

Täyte:
1 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
3–4 valkosipulin kynttä puristettuna
4 tl silputtua persijaa

Liuota suola ja hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää öljy ja jauhot vähitellen ja alusta hyvin vaivaten taikinaksi. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi liinalla peitettynä, kulho lämpimässä vesihauteessa.

Jaa taikina kahteen osaan ja kaaviloi kumpikin leivinpaperille 20 x 40 cm levyksi.

Sekoita täyte ja levitä levyille. Kääri rullalle ja taita päät patonkien alle. Anna kohota liinalla peitettynä.

Voitele patongit vedellä ja paista 250-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.

Resepti: Anne Pfitzner

valkosipulipatonkiAinekset:
2,5 dl vettä
25 g hiivaa
1 tl suolaa
6 dl vehnäjauhoja
2 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä

Täyte:
1 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
3–4 valkosipulin kynttä puristettuna
4 tl silputtua persijaa

Liuota suola ja hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää öljy ja jauhot vähitellen ja alusta hyvin vaivaten taikinaksi. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi liinalla peitettynä, kulho lämpimässä vesihauteessa.

Jaa taikina kahteen osaan ja kaaviloi kumpikin leivinpaperille 20 x 40 cm levyksi.

Sekoita täyte ja levitä levyille. Kääri rullalle ja taita päät patonkien alle. Anna kohota liinalla peitettynä.

Voitele patongit vedellä ja paista 250-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.

Resepti: Anne Pfitzner

Vuokaleipä

Ainekset:
0,5 l vettä
2 rkl siirappia
1,5 tl suolaa
1 ps kuivahiivaa
3 dl kaurahiutaleita
7 dl vehnäjauhoja
3/4 dl Virgino-rypsiöljyä

Lue lisää...

Ainekset:
0,5 l vettä
2 rkl siirappia
1,5 tl suolaa
1 ps kuivahiivaa
3 dl kaurahiutaleita
7 dl vehnäjauhoja
3/4 dl Virgino-rypsiöljyä

Makea saaristolaisleipä

SaaristolaislimppuAinekset:
3,5 dl omenatäysmehua
2 rl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
1 dl ruisjauhoja
1 dl ruis- tai vehnäleseitä
1 dl maltaita (Tuoppi)
1 pala hiivaa (50 g)
1 dl siirappia
1 tl merisuolaa
4 dl vehnäjauhoja

Lue lisää...

SaaristolaislimppuAinekset:
3,5 dl omenatäysmehua
2 rl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
1 dl ruisjauhoja
1 dl ruis- tai vehnäleseitä
1 dl maltaita (Tuoppi)
1 pala hiivaa (50 g)
1 dl siirappia
1 tl merisuolaa
4 dl vehnäjauhoja

Lohipiirakka

1509 Lohipiiras MediumAinekset:
4 dl spelttijauhoja
1 dl Virginon kylmäpuristettua luomu rypsiöljyä
1 dl lämmintä vettä

Lue lisää...

1509 Lohipiiras MediumAinekset:
4 dl spelttijauhoja
1 dl Virginon kylmäpuristettua luomu rypsiöljyä
1 dl lämmintä vettä