Pohja:
1 dl ohrahiutaleita
3 dl täysjyvä spelttihiutaleita
1/2 tl ruususuola
1 dl Virginon kylmäpuristettua rypsiöljyä
1 dl vettä
Pohja:
1 dl ohrahiutaleita
3 dl täysjyvä spelttihiutaleita
1/2 tl ruususuola
1 dl Virginon kylmäpuristettua rypsiöljyä
1 dl vettä
Pohja:
1 dl ohrahiutaleita
3 dl täysjyvä spelttihiutaleita
1/2 tl ruususuola
1 dl Virginon kylmäpuristettua rypsiöljyä
1 dl vettä
Ainekset:
2,5 dl vettä
25 g hiivaa
1 tl suolaa
6 dl vehnäjauhoja
2 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
Täyte:
1 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
3–4 valkosipulin kynttä puristettuna
4 tl silputtua persijaa
Liuota suola ja hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää öljy ja jauhot vähitellen ja alusta hyvin vaivaten taikinaksi. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi liinalla peitettynä, kulho lämpimässä vesihauteessa.
Jaa taikina kahteen osaan ja kaaviloi kumpikin leivinpaperille 20 x 40 cm levyksi.
Sekoita täyte ja levitä levyille. Kääri rullalle ja taita päät patonkien alle. Anna kohota liinalla peitettynä.
Voitele patongit vedellä ja paista 250-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.
Resepti: Anne Pfitzner
Ainekset:
2,5 dl vettä
25 g hiivaa
1 tl suolaa
6 dl vehnäjauhoja
2 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
Täyte:
1 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
3–4 valkosipulin kynttä puristettuna
4 tl silputtua persijaa
Liuota suola ja hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää öljy ja jauhot vähitellen ja alusta hyvin vaivaten taikinaksi. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi liinalla peitettynä, kulho lämpimässä vesihauteessa.
Jaa taikina kahteen osaan ja kaaviloi kumpikin leivinpaperille 20 x 40 cm levyksi.
Sekoita täyte ja levitä levyille. Kääri rullalle ja taita päät patonkien alle. Anna kohota liinalla peitettynä.
Voitele patongit vedellä ja paista 250-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.
Resepti: Anne Pfitzner
Ainekset:
0,5 l vettä
2 rkl siirappia
1,5 tl suolaa
1 ps kuivahiivaa
3 dl kaurahiutaleita
7 dl vehnäjauhoja
3/4 dl Virgino-rypsiöljyä
Ainekset:
0,5 l vettä
2 rkl siirappia
1,5 tl suolaa
1 ps kuivahiivaa
3 dl kaurahiutaleita
7 dl vehnäjauhoja
3/4 dl Virgino-rypsiöljyä
Ainekset:
3,5 dl omenatäysmehua
2 rl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
1 dl ruisjauhoja
1 dl ruis- tai vehnäleseitä
1 dl maltaita (Tuoppi)
1 pala hiivaa (50 g)
1 dl siirappia
1 tl merisuolaa
4 dl vehnäjauhoja
Ainekset:
3,5 dl omenatäysmehua
2 rl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
1 dl ruisjauhoja
1 dl ruis- tai vehnäleseitä
1 dl maltaita (Tuoppi)
1 pala hiivaa (50 g)
1 dl siirappia
1 tl merisuolaa
4 dl vehnäjauhoja
Ainekset:
4 dl spelttijauhoja
1 dl Virginon kylmäpuristettua luomu rypsiöljyä
1 dl lämmintä vettä
Ainekset:
4 dl spelttijauhoja
1 dl Virginon kylmäpuristettua luomu rypsiöljyä
1 dl lämmintä vettä