Suolaiset leivonnaiset

Ohut roomalainen peltipizza parsalla ja vuohenjuustolla

parsapizzaPohjan aineksilla valmistuu taikinaa kahteen peltipizzaan.

Pizzataikina:
230 g tipo 00 jauhoa
230 g puolikarkeaa vehnäjauhoa
230 g kylmää vettä + 70 g kädenlämpöistä vettä
3 g (1 tl) kuivahiivaa
12 g (n. 2 tl) suolaa
13 g (1 rkl) Virgino luomu-rypsiöljyä

Lue lisää...

parsapizzaPohjan aineksilla valmistuu taikinaa kahteen peltipizzaan.

Pizzataikina:
230 g tipo 00 jauhoa
230 g puolikarkeaa vehnäjauhoa
230 g kylmää vettä + 70 g kädenlämpöistä vettä
3 g (1 tl) kuivahiivaa
12 g (n. 2 tl) suolaa
13 g (1 rkl) Virgino luomu-rypsiöljyä

Turkkilainen lavash-ohutleitä

lavashAinekset:
1 pussi kuivahiivaa
4 dl lämmintä vettä
2 tl sokeria
1 l puolikarkeita vehnäjauhoja
1 1/2 tl suolaa
tilkka Virgino-rypsiöljyä

Lue lisää...

lavashAinekset:
1 pussi kuivahiivaa
4 dl lämmintä vettä
2 tl sokeria
1 l puolikarkeita vehnäjauhoja
1 1/2 tl suolaa
tilkka Virgino-rypsiöljyä

Gluteeniton ja maidoton saaristolaisleipä

saaristoleipa(3 kpl)
Ainekset:
1 l omenatäysmehua
75 g (3 palaa) tuorehiivaa
3 rkl psylliumia
4 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
3 dl tummaa siirappia
2 tl hienoa merisuolaa
5 dl tattarijauhoja
2 dl kaurahiutaleita (puhdaskaura)
1 dl pellavansiemeniä
1 dl perunajauhoja

Sekoita kädenlämpöinen omenamehu, murennettu hiiva, psyllium ja öljy. Anna turvota 10 minuuttia. Lisää siirappi. Sekoita kuiva-aineet keskenään, lisää pienissä erissä taikinaan ja sekoita taikina tasaiseksi.

Öljyä kolme pitkänomaista leipävuokaa ja jauhota tattarijauhoilla tai gluteenittomilla korppujauhoilla. Jaa taikina vuokiin. Anna leipien kohota liinalla peitettynä 1 tunti. Paista leipiä 175 asteessa uunin alatasolla 1,5 tuntia. Voit halutessasi voidella leipiä paistamisen loppuvaiheessa siirappi-vesiseoksella. Anna leipien jäähtyä vuoissa liinan alla noin tunnin ajan ennen kumoamista.

Leivät säilyvät jääkaapissa folioon tai kelmuun käärittynä 3–4 päivää. Leivät voi myös leikata puolikkaiksi ja pakastaa.

Resepti: Aira Kuvaja

saaristoleipa(3 kpl)
Ainekset:
1 l omenatäysmehua
75 g (3 palaa) tuorehiivaa
3 rkl psylliumia
4 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
3 dl tummaa siirappia
2 tl hienoa merisuolaa
5 dl tattarijauhoja
2 dl kaurahiutaleita (puhdaskaura)
1 dl pellavansiemeniä
1 dl perunajauhoja

Sekoita kädenlämpöinen omenamehu, murennettu hiiva, psyllium ja öljy. Anna turvota 10 minuuttia. Lisää siirappi. Sekoita kuiva-aineet keskenään, lisää pienissä erissä taikinaan ja sekoita taikina tasaiseksi.

Öljyä kolme pitkänomaista leipävuokaa ja jauhota tattarijauhoilla tai gluteenittomilla korppujauhoilla. Jaa taikina vuokiin. Anna leipien kohota liinalla peitettynä 1 tunti. Paista leipiä 175 asteessa uunin alatasolla 1,5 tuntia. Voit halutessasi voidella leipiä paistamisen loppuvaiheessa siirappi-vesiseoksella. Anna leipien jäähtyä vuoissa liinan alla noin tunnin ajan ennen kumoamista.

Leivät säilyvät jääkaapissa folioon tai kelmuun käärittynä 3–4 päivää. Leivät voi myös leikata puolikkaiksi ja pakastaa.

Resepti: Aira Kuvaja

Kaurapataleipä

kauraleipaAinekset:
3 dl vehnäjauhoja
2 dl sämpyläjauhoja
2 dl kaurahiutaleita
2 tl suolaa
½ tl kuivahiivaa
3 ½ dl vettä
½ dl Virgino-rypsiöljyä

Lue lisää...

kauraleipaAinekset:
3 dl vehnäjauhoja
2 dl sämpyläjauhoja
2 dl kaurahiutaleita
2 tl suolaa
½ tl kuivahiivaa
3 ½ dl vettä
½ dl Virgino-rypsiöljyä

Itseleivotut croissantit

croissantti35 kpl 
Ainekset: 
5 dl maitoa 
½ dl sokeria 
1 ½ tl suolaa 
1 pala hiivaa (50 g) 
1 ½ l erikoisvehnäjauhoja (vajaa kilon paketti) 
2 munaa 
1 dl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä 
200 g voita 
voiteluun: munaa 

Lue lisää...

croissantti35 kpl 
Ainekset: 
5 dl maitoa 
½ dl sokeria 
1 ½ tl suolaa 
1 pala hiivaa (50 g) 
1 ½ l erikoisvehnäjauhoja (vajaa kilon paketti) 
2 munaa 
1 dl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä 
200 g voita 
voiteluun: munaa