Suolaiset leivonnaiset

Venäläiset cebureki-piiraat

cheburek piiraat(20 kpl)
Ainekset:
2,5 dl luonnonjogurttia
1 kananmuna
450 g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
2 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä

Lue lisää...

cheburek piiraat(20 kpl)
Ainekset:
2,5 dl luonnonjogurttia
1 kananmuna
450 g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
2 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä

Kinkku-salamipannukakku

suolainen pannukakkuAinekset: 
6 munaa 
1 l maitoa 
6 dl vehnäjauhoa 
1 tl suolaa 
300 g palvikinkkua 
100 g meetwurstia tai salamia 
Puolikas pienestä kesäkurpitsasta 
150 g voimakasta juustoa raastettuna (emmental) 
1 sipuli 
mustapippuria myllystä 
4 tomaattia 
oreganoa 
Virgino kylmäpuristettua rypsiöljyä leivinpaperin voiteluun sekä sipulin paistamiseen. Perinteisen Virginon sijaan sopii käyttää myös chiliöljyä tai valkosipuliöljyä. 

Lue lisää...

suolainen pannukakkuAinekset: 
6 munaa 
1 l maitoa 
6 dl vehnäjauhoa 
1 tl suolaa 
300 g palvikinkkua 
100 g meetwurstia tai salamia 
Puolikas pienestä kesäkurpitsasta 
150 g voimakasta juustoa raastettuna (emmental) 
1 sipuli 
mustapippuria myllystä 
4 tomaattia 
oreganoa 
Virgino kylmäpuristettua rypsiöljyä leivinpaperin voiteluun sekä sipulin paistamiseen. Perinteisen Virginon sijaan sopii käyttää myös chiliöljyä tai valkosipuliöljyä. 

Kaurainen peltileipä

peltileipäAinekset:
6 dl sämpyläjauhoja
4 dl vehnäjauhoja
3 dl kaurahiutaleita tai leikattua kauraa
4,5 dl kädenlämpöistä vettä
4 rkl Virgino-rypsiöljyä
25 g tuorehiivaa
1 rkl sokeria tai hunajaa
1,5 tl suolaa
1 kananmuna

Lue lisää...

peltileipäAinekset:
6 dl sämpyläjauhoja
4 dl vehnäjauhoja
3 dl kaurahiutaleita tai leikattua kauraa
4,5 dl kädenlämpöistä vettä
4 rkl Virgino-rypsiöljyä
25 g tuorehiivaa
1 rkl sokeria tai hunajaa
1,5 tl suolaa
1 kananmuna

Gluteeniton tomaattipiirakka

tomaattipiirakkaAinekset:
400 g gluteenitonta piirakka- tai voitaikinaa (pakaste)
4 isoa tomaattia (tai eri värisiä, muotoisia ja kokoisia tomaatteja)
3 munaa
3 rkl Virgino-rypsiöljyä tai Virgino Chiliöljyä
300 g voimakasta juustoa raastettuna (gouda, cheddar tai mustaleima emmental)
3 dl kermaa
½ tl suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria
koristeeksi herneenversoja tai tuoretta basilikaa

Lue lisää...

tomaattipiirakkaAinekset:
400 g gluteenitonta piirakka- tai voitaikinaa (pakaste)
4 isoa tomaattia (tai eri värisiä, muotoisia ja kokoisia tomaatteja)
3 munaa
3 rkl Virgino-rypsiöljyä tai Virgino Chiliöljyä
300 g voimakasta juustoa raastettuna (gouda, cheddar tai mustaleima emmental)
3 dl kermaa
½ tl suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria
koristeeksi herneenversoja tai tuoretta basilikaa

Suppilovahveropiirakka

suppilovahveropiirakka1Pohja:
2 1/2 dl puolikarkeita spelttijauhoja
1 dl Luomu Virgino kylmäpuristettua rypsiöljyä
1/2 dl vettä
1/2 tl ruususuola

Täyte:
1 rkl voita
1 sipuli
1 1/2 dl suppilovahveroita
1/2 paprika

Lue lisää...

suppilovahveropiirakka1Pohja:
2 1/2 dl puolikarkeita spelttijauhoja
1 dl Luomu Virgino kylmäpuristettua rypsiöljyä
1/2 dl vettä
1/2 tl ruususuola

Täyte:
1 rkl voita
1 sipuli
1 1/2 dl suppilovahveroita
1/2 paprika