Suolaiset leivonnaiset

Kylmäsavulohipiirakka

kylmasavulohipiirakkaAinekset:
Pyöreä piiraspohja (suolaiselle piirakalle)
1 dl silputtua purjoa
kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä voiteluun ja paistamiseen
150 g kylmäsavulohta
1 dl kermaa
2 rasiaa (200 g) mustapippuri-tillituorejuustoa
2 kananmunaa
koristeeksi tuoreita yrttejä, esim. basilikaa tai sitruunamelissaa

Lue lisää...

kylmasavulohipiirakkaAinekset:
Pyöreä piiraspohja (suolaiselle piirakalle)
1 dl silputtua purjoa
kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä voiteluun ja paistamiseen
150 g kylmäsavulohta
1 dl kermaa
2 rasiaa (200 g) mustapippuri-tillituorejuustoa
2 kananmunaa
koristeeksi tuoreita yrttejä, esim. basilikaa tai sitruunamelissaa

Fatayer-piiraat

Taikina:
1 dl vettä
1 dl maitoa
5 1/2 dl vehnäjauhoja
1/4 pala tuorehiivaa
1 tl tummaa ruokosokeria
1 tl suolaa
1/2 dl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä

Lue lisää...

Taikina:
1 dl vettä
1 dl maitoa
5 1/2 dl vehnäjauhoja
1/4 pala tuorehiivaa
1 tl tummaa ruokosokeria
1 tl suolaa
1/2 dl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä

Ranskanleipä

Ainekset:
3 dl vettä
2 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
8 dl vehnäjauhoja
1,5 tl suolaa
1/4 pkt tuorehiivaa

Lue lisää...

Ainekset:
3 dl vettä
2 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
8 dl vehnäjauhoja
1,5 tl suolaa
1/4 pkt tuorehiivaa

Mustapekan Bostonleipä

15 palaa

Taikina:
1/2 pak (25 g) hiivaa
1 prk (2,5 dl) Valio Crea ruokakermaa Mustapekka
1/2 tl ruususuolaa
1/2 rkl täysruokosokeria
1 rkl tomaattipyrettä
6 dl spelttijauhoja
1/2 dl Virginon kylmäpuristettua rypsiöljyä

Lue lisää...

15 palaa

Taikina:
1/2 pak (25 g) hiivaa
1 prk (2,5 dl) Valio Crea ruokakermaa Mustapekka
1/2 tl ruususuolaa
1/2 rkl täysruokosokeria
1 rkl tomaattipyrettä
6 dl spelttijauhoja
1/2 dl Virginon kylmäpuristettua rypsiöljyä

Focaccia

foccaciaAinekset:
7 dl vehnäjauhoja
3,5 dl kädenlämpöistä vettä
50 g hiivaa
2 tl suolaa
0,5 dl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
1 prk mustia, kivettömiä oliiveja
muutama oksa tuoretta rosmariinia
sormisuolaa

Lue lisää...

foccaciaAinekset:
7 dl vehnäjauhoja
3,5 dl kädenlämpöistä vettä
50 g hiivaa
2 tl suolaa
0,5 dl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
1 prk mustia, kivettömiä oliiveja
muutama oksa tuoretta rosmariinia
sormisuolaa