Suolaiset leivonnaiset

Ranskanleipä

Ainekset:
3 dl vettä
2 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
8 dl vehnäjauhoja
1,5 tl suolaa
1/4 pkt tuorehiivaa

Lue lisää...

Ainekset:
3 dl vettä
2 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
8 dl vehnäjauhoja
1,5 tl suolaa
1/4 pkt tuorehiivaa

Mustapekan Bostonleipä

15 palaa

Taikina:
1/2 pak (25 g) hiivaa
1 prk (2,5 dl) Valio Crea ruokakermaa Mustapekka
1/2 tl ruususuolaa
1/2 rkl täysruokosokeria
1 rkl tomaattipyrettä
6 dl spelttijauhoja
1/2 dl Virginon kylmäpuristettua rypsiöljyä

Lue lisää...

15 palaa

Taikina:
1/2 pak (25 g) hiivaa
1 prk (2,5 dl) Valio Crea ruokakermaa Mustapekka
1/2 tl ruususuolaa
1/2 rkl täysruokosokeria
1 rkl tomaattipyrettä
6 dl spelttijauhoja
1/2 dl Virginon kylmäpuristettua rypsiöljyä

Focaccia

foccaciaAinekset:
7 dl vehnäjauhoja
3,5 dl kädenlämpöistä vettä
50 g hiivaa
2 tl suolaa
0,5 dl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
1 prk mustia, kivettömiä oliiveja
muutama oksa tuoretta rosmariinia
sormisuolaa

Lue lisää...

foccaciaAinekset:
7 dl vehnäjauhoja
3,5 dl kädenlämpöistä vettä
50 g hiivaa
2 tl suolaa
0,5 dl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
1 prk mustia, kivettömiä oliiveja
muutama oksa tuoretta rosmariinia
sormisuolaa

Korvasienipiirakka

Pohja:
1 dl ohrahiutaleita
3 dl täysjyvä spelttihiutaleita
1/2 tl ruususuola
1 dl Virginon kylmäpuristettua rypsiöljyä
1 dl vettä

Lue lisää...

Pohja:
1 dl ohrahiutaleita
3 dl täysjyvä spelttihiutaleita
1/2 tl ruususuola
1 dl Virginon kylmäpuristettua rypsiöljyä
1 dl vettä

Valkosipulipatonki

valkosipulipatonkiAinekset:
2,5 dl vettä
25 g hiivaa
1 tl suolaa
6 dl vehnäjauhoja
2 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä

Täyte:
1 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
3–4 valkosipulin kynttä puristettuna
4 tl silputtua persijaa

Liuota suola ja hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää öljy ja jauhot vähitellen ja alusta hyvin vaivaten taikinaksi. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi liinalla peitettynä, kulho lämpimässä vesihauteessa.

Jaa taikina kahteen osaan ja kaaviloi kumpikin leivinpaperille 20 x 40 cm levyksi.

Sekoita täyte ja levitä levyille. Kääri rullalle ja taita päät patonkien alle. Anna kohota liinalla peitettynä.

Voitele patongit vedellä ja paista 250-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.

Resepti: Anne Pfitzner

valkosipulipatonkiAinekset:
2,5 dl vettä
25 g hiivaa
1 tl suolaa
6 dl vehnäjauhoja
2 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä

Täyte:
1 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
3–4 valkosipulin kynttä puristettuna
4 tl silputtua persijaa

Liuota suola ja hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää öljy ja jauhot vähitellen ja alusta hyvin vaivaten taikinaksi. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi liinalla peitettynä, kulho lämpimässä vesihauteessa.

Jaa taikina kahteen osaan ja kaaviloi kumpikin leivinpaperille 20 x 40 cm levyksi.

Sekoita täyte ja levitä levyille. Kääri rullalle ja taita päät patonkien alle. Anna kohota liinalla peitettynä.

Voitele patongit vedellä ja paista 250-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.

Resepti: Anne Pfitzner