Suolaiset leivonnaiset

Valkosipulisämpylät

1509 Valkosipulisampylat SmallAinekset:
5 dl luonnonjogurttia
25 g hiivaa
1 rkl hunajaa
1 tl suolaa
5 dl sämpyläjauhoja
5–6 dl vehnäjauhoja
½ dl kylmäpuristettua Virgino Valkosipuliöljyä tai maustamatonta Virginoa
(2 valkosipulinkynttä murskattuna, jos käytät maustamatonta öljyä)

Lue lisää...

1509 Valkosipulisampylat SmallAinekset:
5 dl luonnonjogurttia
25 g hiivaa
1 rkl hunajaa
1 tl suolaa
5 dl sämpyläjauhoja
5–6 dl vehnäjauhoja
½ dl kylmäpuristettua Virgino Valkosipuliöljyä tai maustamatonta Virginoa
(2 valkosipulinkynttä murskattuna, jos käytät maustamatonta öljyä)

Kantarellipizza

kanttarellipitsaAinekset:
2 dl kädenlämpöistä vettä
12,5 g (1/4) pala hiivaa
1 tl hienoa merisuolaa
3 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
5 dl vehnäjauhoja
1 l puhdistettuja sieniä
1 sipuli
1,5 rkl voita + 1,5 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
0,5 tl hienoa merisuolaa
2 rkl tomaattipyreetä
muutama kierros mustapippuria myllystä
2 dl mozzarella-juustoraastetta
tuoreita yrttejä, esim. basilikan lehtiä

Lue lisää...

kanttarellipitsaAinekset:
2 dl kädenlämpöistä vettä
12,5 g (1/4) pala hiivaa
1 tl hienoa merisuolaa
3 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
5 dl vehnäjauhoja
1 l puhdistettuja sieniä
1 sipuli
1,5 rkl voita + 1,5 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
0,5 tl hienoa merisuolaa
2 rkl tomaattipyreetä
muutama kierros mustapippuria myllystä
2 dl mozzarella-juustoraastetta
tuoreita yrttejä, esim. basilikan lehtiä

Pataleipä

Blogi pataleipa SAinekset:
7 dl vehnäjauhoja
1 tl kuivahiivaa
1/2 dl siemeniä, esim. siemensekoitusta
1/2 dl paahdettua, rouhittua pellavaa
2 tl suolaa
4 dl reilusti kädenlämpöistä vettä
2 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä

 

Lue lisää...

Blogi pataleipa SAinekset:
7 dl vehnäjauhoja
1 tl kuivahiivaa
1/2 dl siemeniä, esim. siemensekoitusta
1/2 dl paahdettua, rouhittua pellavaa
2 tl suolaa
4 dl reilusti kädenlämpöistä vettä
2 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä

 

Kylmäsavulohipiirakka

kylmasavulohipiirakkaAinekset:
Pyöreä piiraspohja (suolaiselle piirakalle)
1 dl silputtua purjoa
kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä voiteluun ja paistamiseen
150 g kylmäsavulohta
1 dl kermaa
2 rasiaa (200 g) mustapippuri-tillituorejuustoa
2 kananmunaa
koristeeksi tuoreita yrttejä, esim. basilikaa tai sitruunamelissaa

Lue lisää...

kylmasavulohipiirakkaAinekset:
Pyöreä piiraspohja (suolaiselle piirakalle)
1 dl silputtua purjoa
kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä voiteluun ja paistamiseen
150 g kylmäsavulohta
1 dl kermaa
2 rasiaa (200 g) mustapippuri-tillituorejuustoa
2 kananmunaa
koristeeksi tuoreita yrttejä, esim. basilikaa tai sitruunamelissaa

Fatayer-piiraat

Taikina:
1 dl vettä
1 dl maitoa
5 1/2 dl vehnäjauhoja
1/4 pala tuorehiivaa
1 tl tummaa ruokosokeria
1 tl suolaa
1/2 dl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä

Lue lisää...

Taikina:
1 dl vettä
1 dl maitoa
5 1/2 dl vehnäjauhoja
1/4 pala tuorehiivaa
1 tl tummaa ruokosokeria
1 tl suolaa
1/2 dl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä