Ainekset:
1 valkokaali
Täyte:
1 dl puuroriisiä
3 dl Nyhtökauraa tai Härkistä
1 kasvisliemikuutio
1 sipuli
3 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
0,5 l tuoreita sieniä (esimerkiksi kantarelleja tai herkkusieniä)
3 rkl ranskankermaa
suolaa
mustapippuria
siirappia
voinokareita
(4:lle)
Ainekset:
4–6 broilerin rintafileetä
3–4,5 rkl Virginon Chiliöljyä tai Valkosipuliöljyä
(tai maustamatonta Virgino-öljyä sekä silputtua valkosipulia ja/tai silputtua tuoretta chiliä)
2 limetin raastettu kuori ja mehu
1 tl suolaa
1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
1/3 tl mustapippurirouhetta
Ainekset:
1 pkt saaristolaiskalapihvejä (200 g)
8 viipaletta graham- tai kaurapaahtoleipää
3 rkl Virgino-rypsiöljyä
4 rkl majoneesia
mustapippuria myllystä
muutama salaatinlehti ja tomaatinviipale
(muutama viipale suola- tai maustekurkkua)
1 sitruunan mehu
(4 annosta)
Ainekset:
150 g hienonnettua pinaattia (pakaste)
½ dl saksanpähkinäitä
½ dl maustamatonta Virgino-rypsiöljyä tai Valkosipuliöljyä tai Rosmariiniöljyä
luomusitruunan mehu
1/2 ruukkua tuoretta basilikaa
1/3 tl suolaa
muutama kierros mustapippuria
1 valkosipulin kynsi
1/2 dl parmesaanijauhetta
2 syöntikypsää avocadoa
400 g täysjyväspagettia
Laita pastavesi kiehumaan. Keitä pasta runsaassa vedessä ja valmista sillä aikaa kastike.
Sulata ja valuta pinaatti. Hienonna ainekset tehosekoittimella tai tehokkaalla sauvasekoittimella, ensin öljy ja pähkinät, sitten muut ainekset. Lisää tarvittaessa öljyä.
Annostele pasta lautasille, jaa päälle kastike ja koristele annokset esimerkiksi sitruunalohkoilla, basilikan lehdillä ja parmesaanilastuilla.
Resepti: Aira Kuvaja
Sitrusbroileri:
500 g broilerin paistileikettä
6 rkl Virgino rosmariiniöljyä
1 tl suolaa
1 sitruuna
1 appelsiini/veriappelsiini
2 valkosipulinkynttä
tuoretta timjamia
mustapippuria myllystä
1 pieni punasipuli tai 1/2 iso punasipuli