header

Pääruoat

Bataatti-jauhelihapaistos

bataatti jahelihapaistosAinekset:
1 iso bataatti
2 isoa, soseutuvaa perunaa (esim. Rosamunda)
2 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
1 tl suolaa
1 muna

Lue lisää...

Pastaa hernepestolla ja pekonilla

pastahernepestoS3-4 annosta (tai 2 annosta todella nälkäiselle)
Ainekset:
200 g pakasteherneitä
¾ dl Virgino kylmäpuristettua rypsiöljyä
kaksi kourallista tuoretta basilikaa
1 rkl sitruunanmehua
1 dl Parmesan- tai Gran Padano -juustoa raastettuna
mustapippuria myllystä
halutessasi suolaa
Tagliatelle pastaa
pekonia 1-2 siivua/annos

Lue lisää...

Couscous-kasvissalaatti ja kikhernepata

lahiida lautanenCouscous-kasvissalaatti
Ainekset:
3 dl couscousia
3 dl vettä
½ tl suolaa
1 rasia kirsikkatomaatteja
1 keltainen paprika
½ kurkkua
½ punasipulia
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
100 g fetajuustoa murennettuna
1 rkl sitruunanmehua
½ dl Virgino Valkosipuliöljyä
muutama kierros mustapippuria myllystä
1 ruukku tuoretta korianteria tai persiljaa

Lue lisää...

Kesäkurpitsaviipaleet uunissa

kesakurpitsasipsitAinekset:
2 kesäkurpitsaa
1 dl Virgino-rypsiöljyä (tai maun mukaan jotain Virginon makuöljyistä)
1 sitruunan mehu
hienoa merisuolaa, mustapippuria myllystä

Lue lisää...

Vegaaninen kurpitsarisotto ja falafel-pyörykät

kurpitsarisotto ja falafelVegaaninen kurpitsarisotto
Ainekset:
1 (noin 850 g) myskikurpitsa
1/2 dl vettä
3 salottisipulia
½ dl Virgino Valkosipuliöljyä
4 dl risottoriisiä
2 dl valkoviiniä tai kuivaa kuohuviiniä
noin 9 dl vettä
2 kasvisliemikuutiota (gluteeniton)
1 dl vegaanista juustoa karkeaksi raastettuna
ripaus suolaa ja mustapippuria myllystä

Lue lisää...