header

Pääruoat

Buddha bowl - koko ateria samassa kulhossa

buddha kulho(1 annos)
Ainekset:
50 g kikherneitä (suolaveteen säilöttyjä)
150 g graavi- tai kylmäsavulohta
1 avocado
muutama retiisi
50 g varhaiskaalia
1 rkl pinjansiemeniä (kuorettomia)
1 dl rucolaa
2 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
½ sitruunan mehu
ripaus rouhittua mustapippuria

Lue lisää...

Grillifeta ja uudet perunat vartaissa

uudet perunat grillifetaUudet perunat:
varrastikkuja
uusia perunoita
Virgino valkosipuliöljy
Virgino chiliöljy
suola
mustapippuria myllystä
tuoretta lehtipersiljaa kypsien perunoiden päälle

Grillifeta:
1 pkt aitoa fetaa (ei salaattijuustoa)
pari kourallista tuoretta rakuunaa silputtuna
2 rkl Virgino valkosipuliöljyä
mustapippuria myllystä
Lisäksi terttutomaatteja ja päälle Virgino valkosipuli- tai chiliöljyä

Lue lisää...

Itsetehdyt tortillat

tortillatSTortillalätyt:
2 1/2 dl Durumvehnäjauhoja
2 1/2 dl maissijauhoja
2 dl vettä
2 rkl kylmäpuristettua Virgino rypsiöljyä
1/2 tl suolaa

Huom! Jos haluat gluteenittomat tortillat, käytä reseptiin Masa harina -maissijauhoja.

Lue lisää...

Italialainen kesäkurpitsavuoka

kesakurpitsavuokaAinekset:
2 kesäkurpitsaa
1 tl hienoa merisuolaa
4 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
1 sipuli
3 valkosipulin kynttä
600 g tomaattimurskaa
3 rkl tomaattipyreetä
1 rkl balsamiviinietikkaa
1 tl hienoa merisuolaa
100 g parmesaaniraastetta
125 g mozzarellaa
tuoretta basilikaa ja rosmariinia

Lue lisää...

Tomaatti-fetapasta

tomaatti fetapastaAinekset:
200 g värikästä kuviopastaa
3 rkl Virgino Chiliöljyä (tai tavallista maustamatonta Virgino-öljyä ja tuoretta tai kuivattua chiliä)
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 rkl tomaattisosetta (tomaattipyreetä)
400 g tomaattimurskaa
150 g fetajuustoa
muutama kierros mustapippuria myllystä
1 rkl punaista currytahnaa
2 tl hunajaa
1 rkl sitruuna- tai limemehua
tuoreita yrttejä, esim. timjamia, rosmariinia tai basilikaa
1 dl juustoraastetta (esim. mustaleima emmental)

Lue lisää...