header

Salaatit

Syksyinen kasvissalaatti

syksyinenkasvisAinekset:
1 kg keräkaalia
0,5 kg porkkanaa
0,5 kg avomaankurkkua
0,5 kg tomaattia
n 10 valkosipulin kynttä
1 dl väkiviinaetikkaa
4 dl kylmäpuristettua virginoa
3 rkl sokeria
4 rkl merisuolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
nippu tuoretta tilliä

Lue lisää...

Grillattu maa-artisokka ja kylmäsavulohisalaatti

Grillattu maa artisokkaAinekset:
500 g maa-artisokkia
200 g kylmäsavulohta
3 rkl kylmäpuristettua luomurypsiöljyä
suolaa ja mustapippuria
runsaasti erilaisia salaatteja, ruoho- tai kevätsipulia

Lue lisää...

Mausteinen sienisalaatti

Ainekset:
noin litra suolattuja rouskuja (rouskut esikäsitelty eli ryöpätty ja keitetty suolaliemessä)
reilusti valkosipulin kynsiä, noin 10 kpl
pari laakerinlehteä
vähän timjamia ja rosmariinia (molempia voi käyttää joko kuivattuna tai tuoreena)
3 dl Virgino-rypsiöljyä
3 rkl valkoviinietikkaa
maustepippuria

Lue lisää...

Pestoinen kanttarellisalaatti

13 pestoinen kasvissalaatti SAinekset:
250 g puhdistettuja kantarelleja tai herkkusieniä
150 g kesäkurpitsaa kuutioina
10 keltaista kirsikkatomaattia puolitettuna
10 punaista kirsikkatomaattia puolitettuna
1 ruukku salaattia
2 rkl Virgino-rypsiöljyä
suolaa ja mustapippuria myllystä
2 rkl kurpitsansiemen-pestoa tai muuta pestokastiketta

Lue lisää...

Tomaatti-sipulisalaatti

Ainekset:
kerä friseesalaattia/rapeasalaattia
3 tomaattia
2 pientä sipulia
2 rkl Virgino-rypsiöljyä
2 tl juoksevaa hunajaa
2 tl sitruunamehua
mustapippuria myllystä
ripaus hienokiteistä merisuolaa
tuoretta timjamia

Huuhtele salaatti ja ravista kuivaksi. Revi salaatti kulhoon. Lisää lohkoiksi leikatut tomaatit sekä kuoritut ja renkaiksi leikatut sipulit. Sekoita kastike ja valuta salaatille. Koristele timjamin oksilla.