header

Salaatit

Paahteinen perunasalaatti

perunasalaattiAinekset:
8-12 perunaa
200 g fetajuustoa
1 dl öljyä (esim. Virgino Rosmariini- tai Valkosipuliöljyä)
2 valkosipulin kynttä
1 tl sormi suolaa
1,5 dl aurinkokuivattua tomaattia
1 purkki kapriksia
2 rkl kapristen lientä
punasipulia
1 dl pinjansiemeniä
1 dl cashewpähkinöitä
rosmariinia
(sormisuolaa)

Lue lisää...

Marinoidut valkosipulin kynnet

tomaatitvsipulit MAinekset:
250 g valkosipulia
vettä
1 dl Virgino-rypsiöljyä
1 dl omenaviinietikkaa
1 dl hunajaa
1 tl hienoa merisuolaa
2 laakerinlehteä
2 tl kokonaisia maustepippureita
2 tl kokonaisia neilikoita

Lue lisää...

Kyssäkaalicoleslaw

kyssakaalicoleslaw MAinekset:
1 kyssäkaali (noin 500 g)
1 hapokas vihreä omena (esim. Granny smith)
1 dl ranskankermaa
2 tl omenaviinietikkaa
2 tl Dijon-sinappia
1 tl hunajaa
¼ tl hienoa merisuolaa
¼ tl rouhittua mustapippuria

Lue lisää...

Öljyyn säilötyt kuivatut tomaatit

tomaatitvsipulit MAinekset:
500 g kirsikkatomaatteja
1 punainen chili
5 valkosipulin kynttä
2 tl tuoretta oreganoa silputtuna
2 tl tuoretta rosmariinia silputtuna
1 rkl hunajaa
1 tl hienoa merisuolaa
2 dl Virginon makuöljyä (Rosmariini, Chili tai Valkosipuli) tai maustamatonta Virgino-rypsiöljyä

Lue lisää...

Prosciutto-taatelisalaatti

kinkkusalaatti1Ainekset:
1 kerä tai ruukku vihreää salaattia
150 g prosciuttoa tai muuta ilmakuivattua kinkkua
100 g pieniä mozzarella-juustopalloja
2 dl tuoreita mansikoita tai viikunoita
1 dl tuoreita taateleita
4 rkl Virginon makuöljyä (Chili, Valkosipuli tai Rosmariini) tai maustamatonta Virgino-rypsiöljyä
½ sitruunan mehu
mustapippuria myllystä
oreganoa tai muita tuoreita yrttejä

Lue lisää...